Kolozsvár 2015
2018. július 15. vasárnapHenrik
21°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felhőben várnak az ifjúsági fővárososok a Kolozsvári Magyar Napokra

Gál László utolsó frissítés: 2015. augusztus 24. 18:06

Nem esik belőle, de azért ázni ázik: új helyszínnel jelentkezik a Share Föderáció.


Felhő fantázianevű, kiemelt helyszínnel jelentkezik a Kolozsvári Magyar Napokon a Share Föderáció az Ifjúsági Főváros Program apropóján. A szerkezetet úgy tervezték, hogy az augusztusi kánikulai hőségben nyújtson hűsítő védelmet a fiataloknak, az idei napokat folyamatosan szabotáló esőre nem is nagyon készítették fel.

A pavilon terei a benne szervezett eseményektől függően változtathatóak, fehér függönyök el- és odahúzásával kisebb és nagyobb terekké alakíthatóak. S valószínűleg nemcsak a Kolozsvári Magyar Napokon láthatjuk, ugyanis elemeire szedhető, illetve más helyen és más eseményen újra összerakható. A pavilon tervezői és az önkéntesekkel közösen kivitelezői is: Ambrus Ákos, Barabás Dénes, Bokor Milán, Bölöni Botond és Fülöp Csenge.

Borzási Sarolta, Antal Lóránt, Kiss András, Barabás Dénes, Bokor Milán és Talpas BotondBorzási Sarolta, Antal Lóránt, Kiss András, Barabás Dénes, Bokor Milán és Talpas Botond


A Kolozsvári Magyar Napok is része annak az aktív kulturális és ifjúsági életnek, ami miatt elnyertük ezt a címet, ezért egy különlegességgel szerettünk volna előrukkolni – magyarázta a pavilon létrejöttének körülményeit Borzási Sarolta, a Share Föderáció magyar ügyekért felelős alelnöke.

Az ifjúsági pavilon létrehozásában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei támogatónak nevében Kiss András, a KDNP ifjúsági szervezetének az alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiss elmondta, egy kiemelt rendezvényt szeretek volna támogatni, és mivel idén Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa, a választásuk az ifjúsági helyszínre esett.

Világraszóló magyarokról is készül egy kiállításVilágraszóló magyarokról is készül egy kiállítás


Talpas Botond, a Magyar Ifjúsági Konferencia erdélyi régiós elnöke a szervezet alapításának céljára emlékeztetett, hogy összefogja, párbeszédre és együttműködésre késztesse a Kárpát-medence különböző ifjúsági szervezeteit. Talpas szerint a konferencia ezzel a pavilonnal is teljesíti a kezdetekkor meghatározott célját, majd az kárpátaljai magyarok támogatására buzdított.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke beszédében a választási kampányára emlékeztetett, amely szerint Kolozsvár központúvá szeretnék tenni a szervezetet, mert idejön és itt él a legtöbb fiatal, más tagszervezeteiktől is ide jönnek tanulni az egyetemre, és itt képzelik el a jövőjüket. Majd elmondta, hogy sikerült elindítani egy új irányt, egy új folyamatot, aminek az eredményeképpen bebizonyíthatják a fiatalok, hogy nem gyengék, bele tudnak szólni a sorsuk alakulásába. „Fel fogjuk zárkóztatni az erdélyi fiatalokat” – ígérte Antal.

Henna tetkót is készítettekHenna tetkót is készítettek

Van külön chillezős része a sátornak, természetesen babzsákokkalVan külön chillezős része a sátornak, természetesen babzsákokkal

Az ifjúsági sátor programjáért a Magyar Napok programjára érdemes kattintani.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Kolozsvár 2015