Kolozsvár 2015
2018. július 15. vasárnapHenrik
21°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Non-formális oktatáson alapuló konferenciát szervez novemberben az ififőváros

sajtóanyag utolsó frissítés: 2015. október 07. 15:43

A BLINK Oxford stílusú vitákkal, maratoni előadásokkal várja a fiatalokat.


November végére izgalmas, rendhagyó, non-formális oktatáson alapuló konferenciával készül a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa a fiatalok számára. Az előadások anyaga a közönség által szabadon választott témákon alapul. A konferencia résztvevői a következőkre számíthatnak: Oxford stílusú vitákra, maratoni előadásokra, valamint olyan további tevékenységekre, amelyek a fiataloknak, a fiatalokhoz szólnak – olyan fiatalokhoz, akik szeretnének valami maradandót alkotni, vagy tenni valamit a közösség érdekében.

A konferencia időpontja: november 20 – 22., helyszíne: Kolozsvár Aréna. A konferencia egyik célja, hogy komoly, kül- és belföldön elismert előadókat szólaltasson meg Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosában, érintve a következő szakterületeket: üzleti élet, technológia, művészet, kreativitás, oktatás. Az előadók közös ismérve, hogy mindannyian vezető szerepet töltenek be szakterületeiken, és ezeken belül sikerült valami forradalmian újat alkotniuk.

Az előadók 3 napon keresztül várják az érdeklődők kérdéseit. Provokálnak, és válaszolnak a résztvevők provokációjára. Küldetésük: a középpontba állítani a szakterületüket, megoldásokat keresni és találni a fennálló problémákra, válaszokat adni a felvetett kérdésekre, valamint felhívni a fiatalok figyelmét az együttműködés fontosságára.

A konferencia tehát olyan rendhagyó tevékenységeket, programpontokat tartalmaz, mint például a közönség által összeállított, szabadon választható, variálható témák, az Oxford - stílusú nyilvános viták, maratoni előadások, workshopok stb. Továbbá a szervezők fel szeretnék hívni a figyelmet a „hálóban” való együttműködés fontosságára és az abban rejlő lehetőségekre, a csapatmunka, a csapatszellem, a folyamatos önfejlesztés fontosságára, a szakmai és személyes kompetenciák, készségek fejlesztésére.


„Hisszük, hogy a fiatalság a közösség legnagyobb, kihasználatlan erőforrása. Nonkonformizmusuk és új ötleteik segítségével erősebb közösségeket leszünk képesek alkotni a jövőben. Kolozsvárnak abban a szerencsében van része, hogy – lévén egyetemi központ – több, mint 80.000 lelkes fiatalt fogad magába évente. Sokuk hangja, tevékenysége, ötletei újításra és fejlődésre inspirálnak, provokálnak minket” – nyilatkozta Alexandra Mihali, a Share Föderáció alelnöke.

Az eseményre a Kolozsvár Aréna konferenciatermében kerül sor, és több, mint 300 fiatalt várnak. Az esemény a fiataloknak szól – azoknak, akik alkotják és újragondolják a jelenlegi törvényeket.

A konferencián való részvétel jegyalapú. A diákok és az egyetemisták kedvezményes áron válthatnak jegyet a konferenciára október folyamán a biletmaster.ro honlapon. A szervezők a nagyobb csoportok számára csoportkedvezmény-csomaggal is készülnek.

A BLINK egyike a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa program stratégiai projektjeinkek.

Támogatók:

Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és a Helyi Tanács
Kolozs Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság
Kolozsvári Diákművelődési ház
BCR – a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosának hivatalos bankja
Nestle
Toyota
KPMG
Microsoft

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Kolozsvár 2015