Kolozsvár 2015
2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Irie Maffia azt üzeni: nagyon várjuk, hogy találkozzunk veletek!

Kovács Orsolya, Campus utolsó frissítés: 2015. május 09. 20:31

Már csak egy nap és megérkezik az Irie Maffia Kolozsvárra.


A 22. KMDSZ Diáknapok záróbuliján, május 10-én, 23 órától lép fel a törökvágási bulisátor színpadán az Irie Maffia zenekar. A Campus diákportál szerkesztői elkapták őket egy gyors előzetes interjú erejéig.

Tavaly a Kolozsvári Magyar Napokon találkozhattunk veletek, milyen volt az első benyomás a városról és a hangulatról?

- Nagyon nagyszabású és nívós rendezvényként éltük meg a Magyar Napokat. Személyenként külön-külön már többször jártunk a városban, úgyhogy nehezen tudom felidézni az első benyomást. Az biztos, hogy a zenekarral Kolozsvár főtéren játszani nagyon nagy élmény volt.

A Diáknapok az év legnagyobb diákrendezvénye Erdélyben. Hogyan készültök a bulira?


- Idén egész évben azt ünnepeljük, hogy tíz éves a zenekar. Ennek kapcsán a napokban új lemezt adtunk ki, sokat fogunk ezek közül a vadonatúj számok közül játszani, de nem maradhatnak el azok a régebbi dalok sem, amelyek a közönség kedvencnek bizonyultak az évek alatt. A színpadképünk is egy kicsit díszesebb a szokásosnál.

Mit terveztek megnézni Kolozsváron? Van már tervetek az itt eltöltött időre?

- Nagy öröm, de egyben a városnézést nehezítő körülmény, hogy négy nap alatt négy városban is játszani fogunk. Sajnos a koncert előtti és utáni pakolás és egyéb ügyek el fogják venni az időnk nagy részét, és másnap vagy aznap éjjel már rögtön tovább is kell mennünk. Mindenesetre megpróbálunk egy-egy kis kört tenni a városban, konkrét célpont még nincs.

A tíz éves szülinapra hogyan készültök? Különlegesek-e az idei bulik? Milyen terveitek vannak még az idénre?

- A legnagyobb öröm számunkra jelenleg az, hogy elkészült a nagylemezünk, amelyen nagyon sokat dolgoztunk. Igyekeztünk az összes Irie Maffia rajongónak kedvezni a számokkal, vannak rajta régebbi típusú és modernebb darabok is. Ezenkívül lesz egy MÜPÁs koncertünk a nyáron, ahol big banddel kiegészülve fogunk fellépni, illetve idén mi készítettük el a Sziget Fesztivál hivatalos himnuszát, aminek kapcsán a nagyszínpadon Robbie Williams előtt fogunk fellépni. Ez talán az eddigi legnagyobb kihívás és megtiszteltetés, amely minket ért, nagyon várjuk már.

Mit üzentek a kolozsvári közönségnek?

Nagyon várjuk, hogy találkozzunk veletek, szóljatok a barátoknak, gyertek el sokan, mi ahogy mindig, mindent bele fogunk adni! :)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Kolozsvár 2015